Bernd Schneider

Leeftijd: 62 jaar

Opleiding: mulo en detailhandelschool. Bernd begon als wijn- en kaashandelaar. Hij brak door met de VacuVin en richtte vervolgens het succesvolle bedrijf IIC op.

Als wijnhandelaar ontdekte Bernd dat aangebroken wijn langer houdbaar is als je de fles vacuüm zuigt. Vervolgens schakelde hij mensen met verstand van kunststof in om de Vacu Vin te ontwikkelen. In 1986, na een Telegraaf-artikel, had hij ineens duizend aanvragen. Tegenwoordig heeft VacuVin een uitgebreid assortiment.

Daarnaast richtte Bernd Schneider Stichting Het Beste Idee van Nederland (BIN) op, waarvan hij nog steeds voorzitter is. In 2008 heeft Bernd BIN en Vacu Vin omgevormd tot één bedrijf: International Innovation Company bv (ICC). Dat heeft nu wereldwijd acht kantoren en er zijn inmiddels al zo’n honderd technische studenten bij zijn bedrijf afgestudeerd.

Bernd Schneider staat ook aan de basis van de Stichting Sharing Success. Die stichting stimuleert succesvolle ondernemers een deel van hun winst over te maken naar het Liliane Fonds. 

Comments are closed.

© 2015 power-events.eu | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | GW Media