Hoe ondernemen vrouwen?

Ken je dat?
Je denkt het wel te weten na al die jaren ondernemen, omdat je het zelf bent en omdat je het veel tegenkomt. En dan komt er iemand in je bedrijf die niet afgaat op je ervaring, maar die cijfers wil zien. Zo verging het mij. Er kwam iemand voor sales in miijn bedrijf en deze man wilde weten hoeveel vrouwelijke ondernemers er zijn in Nederland. (Omdat ik graag met vrouwelijke ondernemers werk). Is die groep wel groot genoeg vroeg hij zich af. Ja natuurlijk, zei ik. Wat denk je wel, dacht ik.
Cijfers kon ik niet noemen, maar die waren snel genoeg gevonden via mijn netwerk.

Nou leuk dacht ik, is dat alles wat je wilt weten?
Mij leek het ook belangrijk om dan veel meer feiten over vrouwelijk ondernemerschap te weten. Dus vroeg ik mijn stagiaire of ze zoveel mogeliijk informatie op wilde zoeken op internet over dit onderwerp en wat bleek?
Er is bar weinig te vinden. Wat cijfers van de KvK en van het CBS. MKB-Nederland is gebeld, maar die wilde geen informatie geven. Vrouwelijke ondernemers zijn lid van allerlei vrouwennetwerken die zich niet verenigd hebben het is dus heel versnipperd. Daar konden we dus ook niet terecht. Heel teleurstellend vond ik het. Is hier ooit wel onderzoek naar gedaan vroeg ik mij af? Vrouwen gaan meer en meer ondernemen en hun bedrijven gaan minder vaak failliet dan de bedrijven van mannen. Dat vonden we dan wel nog ergens!

Ken je dat, dat je denkt hoe is het mogelijk dat nog nooit iemand dat heeft gedaan?
Is dat niet waarom heel veel ondernemers met iets starten? Zo verging het mij met de speurtocht naar kenmerken van vrouwelijk ondernemerschap, de valkuilen en de zegeningen voor onderneemsters. Vandaar dat ik met een team andere onderneemsters onderzoeksvragen heb opgesteld omdat ik vind dat er nu voor eens en voor altijd duidelijkheid moet komen of de (voor)oordelen over onderneemsters wel kloppen.

Wat vinden wij bijvoorbeeld van; 

  • Hoe mannen ondernemen en wat leren we daarvan of juist niet, omdat de stiijl van mannen anders is.
  • Wat hebben we nodig? 
  • Hoe kijken we naar onszelf als onderneemsters? 
  • Hoe groot zijn onze bedrijven?
  • Wat zijn onze ambities,
  • en waar lopen we tegenaan?

Als je dan toch met een onderzoek start moet je het ook direct goed doen was mijn idee. Vandaar dat ik meer dan 1000 onderneemsters wil bereiken. Zowel uit het MKB als zelfstandigen.

Er is een online vragenlijst opgesteld die je in 5 minuten invult. Doe je mee?
Hier is de link:

 https://tinekerensen2.typeform.com/to/o3xpkj

Onder de deelneemsters worden 10 tickets verloot voor een netwerkdag op de snelste speedboot van Nederland. Deze dag is volledig verzorgt.

Volgensmij zijn vrouwen heel goed in het delen en hulp aanbieden, in samen iets tot stand brengen. Daarom vraag ik nu jouw hulp. Zou je de link willen delen in jouw vrouwen netwerk, zodat zoveel mogelijk onderneemsters deelnemen aan het onderzoek? Dan wordt het een echt representatief onderzoek. Dit wil ik vervolgens publiceren en aanbieden aan allerlei relevante instanties m.b.t. ondernemerschap. Zodat we niet meer een beetje een vergeten doelgroep zijn waarover veel te weinig informatie voorhanden is.

 

Al vast bedeankt,

Groet,

Tineke Rensen

Meer informatie over Tineke Rensen vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2015 power-events.eu | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | GW Media