Als je niet weet, wat je niet weet, mis je omzet

Ondernemers, als ik je zou vragen hoe lang je jouw adem in kunt houden hoe lang zou dat zijn denk je? De meeste mensen komen niet verder dan 30-45 seconden. Dus als ik je zou zeggen dat jij met gemak, vandaag nog, 75 sec je adem in kunt houden, zou je me dan geloven?
De kans is heel groot dat je me niet gelooft, omdat je het nu niet kunt. (Heb je het al geprobeerd 🙂 )?
En als ik je zou zeggen dat je met gemak dit jaar je omzet kunt verdubbelen zou je dat waarschijnlijk ook niet geloven. Want dan was je dat zeker al eerder gelukt!

Opdrukken op het podium van Wim Hof met andere ondernemersOnlangs woonde ik een training bij van Wim Hof, "The Iceman". Daar werd me weer haarfijn duidelijk dat wij als mens en dus ook als ondernemer, tot veel meer in staat zijn dan wij denken, als je maar over de juiste kennis en vaardigheden beschikt. Wim liet mij, en enkele anderen, op het podium opdruk oefeningen doen. Tot mijn grote verbazing kon ik veel vaker opdrukken dan anders en ook nog eens zonder tussendoor adem te halen. Toen ik stopte had ik zelfs nog steeds lucht in mijn longen over. Als je me dat van te voren zou hebben gezegd zou ik het niet geloofd hebben. Ik weet er namelijk wel een en ander van af. (Dacht ik) Ik heb  een succesvolle topsport carrière achter de rug en ik heb in mijn jonge jaren een 4-jarige sportopleiding gedaan. Ik dacht dus met recht dat dit onmogelijk was.

Wat had ik in al die jaren dan gemist?
Het was gewoon een combinatie van oude en nieuwe kennis en vaardigheden die door een expert gebundeld zijn. Hij heeft dit in een nieuw model gezet. En hij weet dit ook nog op een eenvoudige manier over te brengen. Hoe Wim dat doet? Dat is zijn methode, gebaseerd op zijn jarenlange ervaring. Ik ga dat hier niet verklappen, daarvoor kun je één van zijn trainingen bijwonen. Het werd me wel direct duideliijk dat hoe goed je ook in iets bent, dat het altijd nog beter kan. Ook zag ik direct dat ik dit zonder hem nooit had gekund.

Ondernemers hebben natuurlijk geen hulp nodig.
Diegenen die mij al wat langer volgen weten dat ik al 25 jaar een succesvol ondernemer ben en dat ik onlangs mijn internationale bedrijf heb verkocht. Ik ben nu sparringpartner voor ondernemers en kijk met een frisse en onafhankelijke blik over hun schouder mee naar hun bedrijf.  Ik val soms van de ene verbazing in de andere.
Ondernemers die nog niet zo lang bezig zijn willen geen hulp, want ze weten het zelf allemaal heel goed. Diezelfde ondernemers aanvaarden in de sportschool wèl hulp van een ervaren sporter die er gewoon al veel langer mee bezig is en er meer over weet. Mijn les uit de training van Wim Hof is dat je echt anderen nodig hebt om grote stappen te zetten of juist om de finesses te leren. Zelfs ik, als ervaren sporter kon op een simpele en doeltreffende manier weer groeien.

Zou dat voor jou als ondernemer, met de juiste hulp ook mogelijk kunnen zijn?
JA, JA en nog eens JA

Waarom is het voor veel ondernemers dan zo lastig om hulp te vragen?
Dit zijn enkele argumenten die ik regelmatig hoor.

  • Geen tijd. (Staat met stip op nummer 1).
  • Ik zoek het zelf wel uit.
  • Schaamte. (Het voelt namelijk als falen als je hulp vraagt)
  • Ik ben eigenwijs. (Dat ben ik ook, dat is bijna iedere ondernemer volgensmij).
  • Geen geld. (Tja, als je geen middelen hebt om te investeren…. dan heb je juist hulp nodig).

Één van mijn lijfspreuken is: 
"Een slimme ondernemer investeert in zichzelf, want die kennis blijft tot in lengte van dagen renderen". 

Uit mijn verhaal blijkt dat je met de kennis van anderen, snel tot betere prestaties in staat bent. En toch blijkt uit onderzoek dat van de kleine MKB-ondernemers, maar een kleine 5 %, € 500,00 of meer, per jaar in zichzelf investeert.
Daar zit nog een héél groot gat.
Wat ga jij in 2016 als ondernemer doen om in jezelf te investeren? Zet het onderaan de post bij het commentaarveld.
Vul ook gerust de vragenlijst voor een gratis Next-Level-Gesprek, met mij in. Dan kan ik samen samen met je bekijken of ik, samen met jou, ervoor kan zorgen dat je minimaal 10 % meer winst gaat maken.571_933827950041677_8098636198636726826_n

Aan de linkerkant kun je deze post natuurlijk weer in je netwerk delen.

Op jouw Succes,

Tineke

 

P.S. Ik heb besloten om dit jaar minder geld in mijn zakelijke ontwikkeling te steken, maar juist in persoonlijke ontwikkeling. Om te beginnen met een verdiepingsweekend met Wim Hof.

 

Blauwdruk voor een succesvolle BusinessMakeover

 

 

Tineke Rensen is ondernemerscoach. Zij heeft 25 jaar ervaring als ondernemer. In 2012 verkocht zij haar goedlopende internationale bedrijf. Zij heeft een eigen businessmodel ontwikkeld waardoor succes voor ieder bedrijf is gegarandeerd. " De Blauwdruk voor een Business MakeOver" Hierdoor wordt er op 8 aandachtsgebieden in het bedrijf ingezoomd. Tineke reikt ondernemers een kortere route naar succes aan. Waarom zou je alles eerst zelf uit moeten vinden?
Haar boek, "Geef je concurrenten het nakijken" kwam in juni 2015 uit.

Wil jij weten waar jij grote stappen kunt zetten met je bedrijf, vraag dan een gratis Next-Level gesprek met Tineke aan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2015 power-events.eu | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | GW Media